Predstavite rezultate svog rada na stručnoj konferenciji Srca

Poziv zainteresiranim predavačima

Konferencija Srca, Dani e-infrastrukture 2018, održat će se u Zagrebu, 11. i 12. travnja 2018. godine.

Okosnica programa nadolazeće konferencije bit će pitanja otvorenosti podataka, infrastrukture, znanosti, obrazovanja i ostalih relevantnih elemenata u sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Ukratko, izazovi (ne)otvorenosti.

Predavanja će se u okviru konferencije održavati u četiri tematska područja

  • Informacijski sustavi u znanosti i visokom obrazovanju
  • Digitalni repozitoriji u znanosti i visokom obrazovanju
  • Infrastrukture za napredno računanje
  • Novi alati i tehnologije u obrazovanju

kroz koja će se, osim pitanja otvorenosti, prikazati aktualne informacije, pregledi, istraživanja i promišljanja vezano uz ove važne segmente funkcioniranja sustava visokog obrazovanja. Unutar tematskih područja posebno izdvajamo ove specifične teme:

  • zahtjevi prema informacijskim sustavima koji podržavaju rad visokih učilišta
  • primjeri primjene računalnih klastera u znanstvenim istraživanjima
  • iskustva u primjeni GDPR-a na visokoškolskim ustanovama i institutima
  • iskustva u primjeni tehnologije s ciljem sprečavanja plagiranja u obrazovanju i znanosti
  • primjeri primjene načela otvorenosti u visokom obrazovanju.

Pozivamo vas da, ako je područje Vašeg rada vezano uz neko od navedenih područja, prijavite rad na drugoj stručnoj konferenciji Srca.

Poziv je otvoren za sve zainteresirane, ali posebno pozivamo korisnike naših usluga kao što su ISVU, AAI@EduHr, Dabar, Hrčak, Isabella, CRO NGI i Centar za e-učenje da nam se jave sa svojim iskustvima ili primjerima rješavanja pojedinih stručnih ili organizacijskih izazova.

Molimo vas da svoju prijavu pošaljete putem obrasca u nastavku. Ukratko nam opišete temu i iskažete željeni način sudjelovanja.

Rok za slanje prijedloga je 25. siječnja 2018. godine.

Sve zaprimljene prijedloge razmotrit će Programski odbor konferencije. U konferencijski program pojedini elementi će biti uključeni ovisno od povezanosti s ostalim elementima i ovisno raspoloživom vremenu u programskim sekcijama.

Povratna informacija predlagateljima o prihvaćanju prijedloga bit će poslana najkasnije do 12. veljače 2018. godine.

U slučaju prihvaćanja prijedloga, za predavača će biti osiguran popust od 50 % od redovne cijene kotizacije.

Sažeci prihvaćenih predavanja bit će objavljeni u konferencijskoj knjizi sažetaka (tiskano i elektroničko izdanje).

Obrazac za prijavu

(*) Obavezna polja označena su znakom *.

Tematsko područje
Predloženi način sudjelovanja

Poster
Preporučena dimenzija postera je 707 mm x 1000 mm (standardan format B1), a autori osiguravaju sredstva za izradu (printanje) postera. Posteri će biti izloženi tijekom trajanja konferencije, a u programu će biti predviđeno vrijeme za predstavljanje sadržaja postera i pitanja zainteresiranih sudionika.

Demonstracija
Predstavljanje usmjereno na praktični aspekt primjene određenog alata, koncepta ili ideje. Cilj je u kratkom vremenskom razdoblju (5 do 10 minuta) predstaviti ključne segmente (od opisa problema i realizacije do ostvarenog rezultata).

Predavanje
Predavanje je format u kojem se nešto detaljnije opisuju određene koncepti, projekti, inicijative te načini implementacije. Predviđeno trajanje predavanja je 15 minuta te 5 minuta za raspravu.

Radionica
Format radionice pogodan je za aktivnu i intenzivnu raspravu ili praktičan rad. Cilj je prenijeti polaznicima nove vještine, znanja ili spoznaje. U slučaju odabira ovog formata molimo uz opis sadržaja detaljno opišite i tehničke preduvjete, predviđeni broj sudionika, potrebno predznanje i planiranu dinamiku radionice