DEI 2018: Vijesti

Srce DEI 2018 počinje za tjedan dana

Srce DEI atmosfera
Konferencija Srce DEI 2018 počinje s održavanjem za točno tjedan dana, 11. travnja, svečanim otvaranjem u 11 sati. Ako se niste još prijavili pozivamo vas da to napravite čim prije. Molimo sve sudionike koji će napraviti uplatu kotizacije nakon 6. travnja da na konferenciju ponesu dokaz o uplati kotizacije. Na samoj konferenciji bit će moguće platiti kotizaciju isključivo u gotovini i to u srijedu 11. travnja u vremenu od 8 do 11 sati te u četvrtak 12. travnja u vremenu od 8 do 10 sati.

Objavljen je finalni program konferencije Srce DEI 2018

banner

Pozivamo vas da nam se pridružite 11. i 12. travnja 2018. godine na konferenciji Dani e-infrastrukture - Srce DEI 2018 kako bismo razmijenili znanje i iskustva te zajedno doprinijeli daljnjem razvoju e infrastrukture u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

Poveznica ovogodišnjeg programa bit će propitivanje važnosti otvorenosti podataka, infrastrukture, znanosti, obrazovanja, ali i izazova koje donosi otvorenost i pokušaji implementacije otvorenosti. Ukratko, propitivat će se izazovi (ne)otvorenosti.

Kako popularizirati službenu statistiku?

Statistička olimpijada

Statistička olimpijada Državnog zavoda za statistiku 16. ožujka 2018. osvojila je Grand PRix za odnose s javnošću u tijelima državne vlasti Republike Hrvatske koju dodjeljuje Hrvatska udruga za odnose s javnošću. U predavanju „Kako popularizirati službenu statistiku?“ ravnatelj DZS-a Marko Krištof fokusirat će se na informacije i vizualizacije koje Državni zavod za statistiku posebno proizvodi za potrebe društvenih mreža.

Rasprave s pozvanim predavačima

Rasprave s pozvanim predavačima
Osim pozvanih predavanja predavači će zajedno s istraživačima i stručnjacima iz Hrvatske potaknuti rasprave i razmjene dobre prakse u Švicarskoj i Hrvatskoj. U raspravama mogu sudjelovati svi sudionici konferencije.

Radionice na Srce DEI 2018

Radionice
Drage kolegice i kolege, za sve vas sveučilišne nastavnike, znanstvenike, istraživače, suradnike stručnih službi, knjižničare, IT stručnjake, developere, sistemske inženjere, izdavače, statističare, webmastere, community managere, autore, stručnjake za sigurnost i druge zainteresirane pripremili smo velik izbor radionica.

Najavljujemo drugu pozvanu predavačicu

Ann Harding
Ann Harding radi u organizaciji SWITCH koja omogućuje različite IT-usluge akademskoj zajednici u Švicarskoj, članica je AAI tima te je više puta vodila razvoj sustava elektroničkih identiteta u okviru projekata GÉANT. Na konferenciji DEI 2018 održat će pozvano predavanje na temu uloge i važnosti sustava elektroničkih identiteta u akademskoj i istraživačkoj zajednici.

Najavljujemo prvog pozvanog predavača

Olivier Verscheure
Olivier Verscheure ravnatelj je Švicarskog centra za znanost o podacima (Swiss Data Science Center). Na konferenciji Dani e-infrastrukture 2018 držat će predavanje na temu znanost o otvorenim podacima.

Poziv za sponzorstvo

DEi 2018 - poziv za sponzore

Pozivamo vas da iskoristite mogućnost da svoju tvrtku, poslovanje te proizvode i rješenja predstavite stručnoj i akademskoj zajednici u Hrvatskoj. Vaša pomoć i donatorsko priključivanje našim naporima bilo bi od izuzetnog značaja za održavanje ovog skupa, kojim želimo upoznati zajednicu sa stanjem i trendovima primjene ICT u visokom obrazovanju i znanosti u Europi i svijetu, ali i u Hrvatskoj. Za ovogodišnju konferenciju predvidjeli smo nekoliko sponzorskih mogućnosti.

Dani e-infrastrukture 2017.

pozvana predavačica Ingrid Melve
Početkom travnja, točnije 4. i 5. travnja 2017. godine, Srce je bilo organizator i domaćin prve stručne konferencije Dani e-infrastrukture – Srce DEI 2017.