DEI 2021: O konferenciji

Dani e-infrastrukture 2021

Sveučilišni računski centar (Srce) kroz svoju godišnju konferenciju Srce Dani e-infrastrukture, koja se standardno održava u travnju, okuplja predstavnike uprava visokih učilišta i javnih instituta, istraživače, nastavnike, IT stručnjake, urednike znanstvenih časopisa, knjižničare i sve zainteresirane za unaprjeđenje sustava znanosti i visokog obrazovanja uz pomoć tehnologije.

Ove godine, konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2021 održat će se u potpunosti virtualno, 28. i 29. travnja 2021. godine.

Srce ove godine obilježava 50 godina svojeg djelovanja, a drugi dan ovogodišnje konferencije, 29. travnja, ujedno je i datum osnivanja Srca. Naš ćemo rođendan proslaviti radno, predstavljajući vam novosti u našim aktivnostima, značajne nacionalne i europske inicijative i projekte koji već doprinose unaprjeđenju sustava ili će ga oblikovati u budućnosti.

Konferencija se i u 2021. godini održava u sklopu strateškog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO). Projekt HR-ZOO za cilj ima uspostavu računalnog i podatkovnog oblaka koji će biti temeljna sastavnica nacionalne istraživačke i inovacijske e-infrastrukture s namjerom da se akademskoj i istraživačkoj zajednici dugoročno osiguraju napredni računalni i spremišni resursi te mrežna povezanost nužna za modernu i multidisciplinarnu znanost, vrhunska istraživanja i obrazovni sustav budućnosti.

Uz pozvana predavanja pripremamo niz predavanja, rasprava, okruglih stolova i radionica usmjerenih na neki od relevantnih aspekata e-infrastrukture, sve s ciljem osnaživanja sustava znanosti i visokog obrazovanja te pripreme za promjene koje tehnologija donosi – digitalnu transformaciju.

Ove godine u fokusu će biti teme vezane uz međunarodne i nacionalne inicijative za otvorenu znanost, digitalizaciju mobilnosti studenata, razvoj kompetencija za računarstvo visokih performansi, sigurnost i pouzdanost elektroničkih identiteta, informacijske sustave u znanosti i obrazovanju te učenje i poučavanje uz pomoć tehnologije. Sa željom da sudionicima konferencije omogućimo što više saznanja vezanih za ključne usluge Srca, tijekom konferencije voditelji i članovi usluga sudionicima će biti na raspolaganju za pojedinačna pitanja.

Kome je namijenjena ova konferencija?

publika

Konferencija je prije svega namijenjena osobama koje su povezane sa sustavom znanosti i visokog obrazovanja:

 • upravama visokih učilišta i javnih instituta
 • IT stručnjacima iz sustava znanosti i visokog obrazovanja
  • sistemskim administratorima i administratorima mreže
  • developerima
  • administratorima informacijskih sustava i sustava za e-učenje
 • nastavnicima iz sustava visokog obrazovanja
 • znanstvenicima / istraživačima
 • knjižničarima i drugim informacijskim stručnjacima
 • administrativnom osoblju u ustanovama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja.

Zašto sudjelovati na konferenciji?

kolaz

Konferencija je otvorena svima koje zanimaju teme koje će se obrađivati u okviru ovogodišnjeg  programa, pri čemu želimo i u ovom virtualnom načinu održavanja konferencije omogućiti zajedničke rasprave stručnjaka i zajednice naših korisnika.

Konferencija Srce DEI 2021 kao promotivna aktivnost projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

PROŠLE konferencije

Kontakt

Za sva pitanja vezana uz konferenciju možete nas kontaktirati putem elektroničke pošte na adresu dei@srce.hr.