Upute izlagačima poster-prezentacija

DIMENZIJE:

Preporučena dimenzija postera je 707 mm x 1000 mm (standardan format B1) u „portret“ orijentaciji, a autori osiguravaju sredstva za izradu (printanje) postera.

U „portret“ orijentaciji poster će biti viši, a za pričvršćivanje postera na ploču trebate osigurati kopče, čavliće ili obostrani ljepilo, o čemu ćete biti na vrijeme obaviješteni.

ORGANIZIRANJE POSTERA:

Važno je da svoju poruku prikažete jasno, uočljivo i zanimljivo kako biste privukli sudionike koji bi se mogli zainteresirati za vaš rad.

Poster treba pokrivati ključne točke vašeg rada, ne mora nužno uključivati sve detalje, koje možete dodatno opisati zainteresiranim sudionicima. Idealan poster je dizajniran tako da privuče pozornost, pruži kratak pregled vašeg rada i pokrene raspravu.

Pažljivo i potpuno pripremite poster prije konferencije. Pokušajte ga zalijepiti prije nego krenete na konferenciju kako biste vidjeli kako će izgledati i kako biste bili sigurni da imate sve elemente koje biste željeli predstaviti.

Naslov postera treba biti na vrhu VELIKIM ŠTAMPANIM SLOVIMA visine oko 25 mm.

Ispod naslova stavite ime / imena autora i pripadnost ustanovi ili tvrtki.

Tijek postera treba biti od gornjeg lijevog do donjeg desnog ugla. Koristite strelice kojima vodite gledatelje kroz poster. Koristite boju, slike, dijagrame, ilustracije kako bi vaš poster bio privlačniji i zanimljiviji.

Pokušajte navesti zaključak u šest redaka ili manje, slovima visine oko 15 mm kako bi bio čitljiv iz daljine. Neka poster bude što razumljiviji, jer će vam to uštediti vrijeme prezentiranja koje ne želite potrošiti na tehničke rasprave.

PREDSTAVLJANJE POSTERA:

U programu konferencije predviđeno je zajedničko predstavljanje svih prihvaćenih postera u obliku trominutnih prezentacija. Poster-prezentacije bit će izložene tijekom cijele konferencije.