Obavijest o otkazivanju stručne konferencije Srce DEI 2020

Dragi sudionici konferencije Srce DEI 2020,
dragi predavači,
dragi prijatelji Srca,

iza nas je dugo razdoblje zajedničkog osmišljavanja, planiranja i pripremanja ovogodišnje konferenciju Srce DEI 2020. Iako je situacija u Hrvatskoj još uvijek pod nadzorom, danas vas ipak obavještavamo da smo, uvažavajući epidemiološku situaciju i trendove, upute nadležnih tijela i procjenjujući mogućnosti osiguravanja adekvatnih sanitarnih uvjeta, te posebno potencijalnu opasnost za zdravlje sudionika koje svakako stavljamo ispred svega odlučili otkazati konferenciju Srce DEI 2020.

Smatramo da su teme vezane uz e-infrastrukturu, otvorenu znanost i obrazovanje o kojima smo željeli raspravljati na Srce DEI 2020 izuzetno aktualne i važne, pa je donošenje ovakve odluke bilo posebno teško. Srce će razmotriti mogućnosti da se pojedini elementi sadržaja planirani za konferenciju prezentiraju na druge načine tijekom godine, te ćemo vas o tome naknadno obavještavati. Koristimo ovu priliku da se od srca zahvalimo svima koji su do ovog trenutka doprinijeli pripremi programa konferencije te našim sponzorima koji su iskazali namjeru poduprijeti održavanje ovogodišnje konferencije.

U ovom trenutku okrećemo se i pripremama naše sljedeće konferencije, Srce DEI 2021 i konferencije projekta HR-ZOO te se nadamo se da ćete nas pratiti i podržavati i ubuduće.