Prijavite rad na stručnoj konferenciji Srce DEI 2020

Prijavite rad na DEI 2020!

Konferencija Srca, Dani e-infrastrukture – Srce DEI, mjesto je okupljanja zajednice koja svojim radom i primjenom tehnologije oblikuje budućnost znanosti i obrazovanja u Hrvatskoj.

Do sada najbrojnija, konferencija Srce DEI 2019 okupila je više od 350 sudionika – predstavnika uprava visokih učilišta i javnih instituta, znanstvenika, nastavnika, IT stručnjaka, knjižničara, korisnika usluga Srca i studenata.

Nastavljajući dobru praksu, Srce će i u 2020. godini organizirati konferenciju u Zagrebu, 7. i 8. travnja 2020. godine, koja će ujedno biti i konferencija nacionalnog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) kojeg je Srce nositelj i koordinator.

2020. godina bit će godina prvog hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. S namjerom obilježavanja ove važne okolnosti, glavna tema konferencije Srce DEI 2020 nosit će naziv U digitalnoj Europi

Povezivanje Hrvatske i Europe provlači se i u programu konferencije kroz koji će se prikazati hrvatske i europske inicijative iz sustava znanosti i visokog obrazovanja u kojima je tehnologija pokretač napretka, način povezivanja ljudi i unaprjeđenja aktivnosti. Uz strateške inicijative nastojat će se predstaviti i inicijative na razini ustanove ili pojedinca, koje su manjeg obuhvata, ali nikako manje važne.

Pozivamo vas da nam se javite i prijavite rad ako je područje vašeg rada povezano s nekom tematskom cjelinom konferencije.