Završio je drugi dan konferencije

Drugi dan konferencije započeli smo s dva paralelna tematska bloka: „Umjetna inteligencija - upotreba u sustavu znanosti i visokog obrazovanja“ koje je Srce organiziralo u suradnji s udrugom CroAI i „Vrednovanje u online okruženju“.

Nakon toga, treće pozvano predavanje, naziva „Towards integrated action on data, services and governance“ održao je dr. sc. Paolo Budroni, predsjednik Izvršnog odbora e-IRG (e-Infrastrukture Reflection Group). U predavanju je predstavio aktualne trendove i procese vezane uz nastanak i razvoj nove europske podatkovne infrastrukture i digitalnih usluga koje trebaju stvoriti okruženje za budući Europski istraživački prostor (ERA), posebno vezano uz razvoj Europskog oblaka za otvorenu znanost (EOSC).

Potom su slijedili tematski blokovi „Znanost i podaci“ i „Virtualna iskaznica“, a nakon njih na rasporedu su bili tematski blokovi „Hrvatski oblak za otvorenu znanost“ i „Europska sveučilišta“.

Za vrijeme trajanja konferencije izloženo je i 12 poster-prezentacija, čija su izlaganja sudionici konferencije mogli pratiti u vrijeme pauza te izravno razgovarati s autorima o detaljima predstavljenih projekata. Program ovogodišnje konferencije priveli smo kraju dodjelom nagrade za najbolju poster-prezentaciju koju je osvojila Matea Butigan, autorica postera "Online sustav za stručnu praksu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu". Čestitamo dobitnici.

Uskoro donosimo više detalja i fotografija s ovogodišnje konferencije. Hvala svim sudionicima koji su nas pratili online, a posebno nam je drago što smo se u velikom broju družili i u živo.

Drugi dan Srce DEI 2022

Srce DEI logo