Najavljujemo prvog pozvanog predavača na konferenciji Srce DEI 2022

Wim Van Petegem

Profesor Wim Van Petegem, prvi ovogodišnji pozvani predavač, profesor je na Tehnološkom fakultetu KU Leuven. Dugo godina je bio voditelj Centra za medije i učenje, te direktor Odjela za poučavanje i učenje KU Leuven Aktivno je uključen u različite mreže sveučilišta kao što su EuroPACE, SEFI, EDEN, IACEE, MEDEA i Coimbra Group.. Njegovi trenutni znanstveni interesi su u području izrade multimedijalnih sadržaja, novih obrazovnih tehnologija, umreženog e-učenja, virtualne mobilnosti, cjeloživotnog učenja, otvorenog učenja i učenja na daljinu, prijenosa znanja, inovativnog poduzetništva i znanstvene komunikacije.

Na konferenciju Srce DEI 2022 profesor Wim Van Petegem dolazi u okviru planirane rasprave o izazovima s kojima se danas susreću nastavnici, istraživači i studenti, ali i sva hrvatska visoka učilišta i instituti u digitalnom dobu, te o prilikama koje za njih stvaraju nove digitalne tehnologije.  Kako se uspješno snaći u današnjem  digitalnom svijetu, kako znanstvenici mogu razviti potrebne vještine i  način razmišljanja da bi se u potpunosti iskoristilo sve što nam pruža digitalno doba? Što to znači i kako znanstvenici mogu postati „digitalni znanstvenici“? Koja je uloga infrastrukturnih ustanova pri tome i kako mogu na pravi način pružiti podršku?

Da bismo pokušali naći odgovore na ta pitanja i potaknuti raspravu, profesor Wim van Petegem će održati  pozvano predavanje na temu „Razvoj digitalnog znanstvenika -  poučavanje i istraživanje u digitalnom svijetu. Kako postati digitalno vješt u ulozi učitelja, istraživača ili akademskog voditelja?“ u kojem će govoriti o izazovima za znanstvenike, nastavnike, ustanove ali i institucije u digitalnom svijetu, o nužnim vještinama, ali i nužnim promjenama u radu pojedinaca i institucija.