Prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, pozvana predavačica na konferenciji Srce DEI 2022

Posebno nam je zadovoljstvo predstaviti prof. dr. sc. Snježanu Prijić-Samaržija, rektoricu Sveučilišta u Rijeci i predsjednicu Rektorskog zbora Republike Hrvatske, koja će ove godine na konferenciji Srce DEI 2022 održati pozvano predavanje na temu: "Digitalna transformacija hrvatskih sveučilišta".

Snježana Prijić Samaržija

"Digitalna tranzicija sveučilišta je danas središnji element gotovo svih relevantnih europskih strateških dokumenta, preporuka i politika koje se tiču sveučilišta, jednako onih u području edukacije kao i istraživanja i javne odgovornosti. Digitalna transformacija na hrvatskim sveučilištima, kao i na drugima u svijetu, ubrzana je pandemijom uzrokovanom korona virusom COVID-19. Promjena koje se dogodila je ireverzibilna i prepoznali smo mnoge prednosti koje donose digitalne tehnologije", ključni su naglasci o kojima će biti govora u pozvanom predavanju.

Pozvano predavanje prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržija u programu je prvoga dana konferencije, a nakon njenog izlaganja na programu je Forum čelnika ustanova u sustavu znanosti i visokog obrazovanja: E-infrastruktura za znanost i visoko obrazovanje kakve želimo.

Detaljan program konferencije pogledajte na stranici Program.

Prijave na konferenciju Srce DEI 2022 i Uvodnu konferenciju projekta HR-ZOO, otvaraju se sutra, 18. ožujka.

Nakon popunjenja slobodnih mjesta u dvorani, bit će omogućeno prijavljivanje za online sudjelovanje na konferenciji.