Objavljene prezentacije i snimke s konferencije Srce DEI 2023

3. 11. 2023.

Objavljene prezentacije i snimke s konferencije Srce DEI 2023

Krajem ožujka uspješno je održana trodnevna konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2023, ujedno i završna konferencija projekta HR-ZOO koja je ove godine okupila značajan broj sudionika zainteresiranih za razvoj e-infrastrukture sustava znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske.

Obavještavamo sve zainteresirane da su dostupne prezentacije s održanih radionica i predavanja te snimke svečanog otvaranja, pozvanih predavanja, panela „Uloga naprednog računanja u razvoju znanosti i gospodarstva“, izlaganja poster prezentacija, tematskog bloka „Katalog usluga HR-ZOO“ i nacionalnog tripartitnog sastanaka EOSC-a koje je moguće pregledati na web stranicama konferencije. Vjerujemo da će navedeni materijali biti zanimljivi i korisni sudionicima, ali i svima koji ove godine nisu mogli sudjelovati na konferenciji. Sažeci predavanja i ove su godine objedinjeni u knjigu sažetaka koju je moguće preuzeti u PDF formatu.

Fotografije s konferencije možete pogledati na službenom Flickr profilu Srca.

Ove godine na konferenciji je sudjelovalo više od 430 sudionika, održano je 13 radionica, a više od 45 predavača održalo je predavanja koja su bila podijeljena u deset tematskih blokova. Održana su četiri panela tijekom kojih su stručnjaci razmijenili znanja i iskustva, ali podijelili i svoja očekivanja i ideje za daljnji razvoj u području primjene naprednog računanja u znanosti i gospodarstvu, otvorenih znanstvenih publikacija, kvantnih tehnologija i kvantnih komunikacija te u području otvorene znanosti. Također, održano je i 27 poster-prezentacija čime je ostvaren veliki iskorak u odnosu na prošlu godinu i potvrđen interes dionika iz zajednice da u sklopu programa konferencije Srce DEI predstave svoje projekte i radove.

Zahvaljujemo svim sudionicima, a posebno predavačima, izlagačima postera i sudionicima panela koji su dali velik doprinos programu ovogodišnje konferencije.

Veselimo se našem novom susretu sljedeće godine na konferenciji Srce DEI 2024.

Podsjećamo, dostupan je i izvještaj s konferencije.