Počeo program prvog dana konferencije Srce DEI 2024

16. 4. 2024.

Počeo program prvog dana konferencije Srce DEI 2024

Danas u 9 sati započeo je program prvog dana konferencije Srce DEI 2024 koji je posvećen praktičnom stjecanju znanja i unaprjeđenju digitalnih kompetencija naših korisnika. Tijekom brojnih radionica u kojima će sudjelovati više od 200 polaznika, sudionici će imati priliku steći nova znanja, razmijeniti iskustva i razmišljanja u korištenju usluga Srca te unaprijediti svoje digitalne kompetencije.

Sudionici će imati priliku saznati kako izraditi aktivnost Radionica u Moodleu, te saznati više o referentnim modelima visokog obrazovanja i kako Srce svojim katalogom usluga doprinosi provedbi pojedinih poslovnih sposobnosti visokih učilišta. Zatim će imati priliku steći kompetencije za otvoreno obrazovanje, usvojiti nove vještine u izradi DOCX predloška za konverziju u JATS XML, a bavit ćemo se i novostima u aplikaciji Evidencija studentskih prva koja je dio Informacijskog sustava studentske prehrane (ISSP)

Tijekom popodnevnog dijela polaznici s iskustvom u istraživačkom radu imat će priliku uči dublje u analizu podataka pomoću jezika R, a tijekom radionice o virtualnim podatkovnim centrima bit će dan pregled infrastrukture i osnove korištenja usluge Srca VDC – Virtualni podatkovni centri.

Posljednju radionicu prvog dana održat će predstavnici srebrnog sponzora Axians Hrvatska i predstavit će ZTNA arhitekturu

Konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024 održava se 16., 18. i 19. travnja 2024. u organizaciji Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebi Sveučilišta u Zagrebu. Pokrovitelji ovogodišnje konferencije su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Rektorski zbor Hrvatske i Grad Zagreb. AKD, Comping i Del Technologies te Storm Grupa su zlatni sponzori, Axians Hrvatska, Elsevier i MEP su srebrni, a HPE operated by Selectium i Odašiljači i veze su sponzori ovogodišnjeg izdanja konferencije.