Srce DEI 2024: najavljujemo pozvanu predavačicu Denise Whitelock

24. 1. 2024.

[21. 3. 2024.: Obavještavamo sve prijavljene i zainteresirane sudionike konferencije Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024 da se termin održavanja konferencije promijenio. Konferencija će se održavati 16., 18. i 19. travnja 2024. godine. Nove termine održavanja pojedinog dijela programa provjerite na stranici Program]

Srce DEI 2024: najavljujemo pozvanu predavačicu Denise Whitelock

Denise Whitelock: "Prilagodljive platforme za učenje, inteligentni sustavi podučavanja i personalizirani mehanizmi za slanje povratnih informacija mogu se poboljšati pomoću umjetne inteligencije. Ovo predavanje će istaknuti ulogu alata za umjetnu inteligenciju, kao što je ChatGPT, u otvaranju novih mogućnosti za poticanje angažmana studenata, poboljšanje ishoda učenja i stvaranje učinkovitijeg i djelotvornijeg obrazovnog okruženja."

Koliko smo svjesni mogućnosti i dobrobiti koje umjetna inteligencija unosi u obrazovanje? Jesu li nam poznati izazovi i nepoznanice koje pri tome donosi? Kako umjetna inteligencija mijenja ulogu nastavnika ali i studenata? Hoće li umjetna inteligencija preoblikovati obrazovno okruženje i koliko bismo se zapravo u radu trebali osloniti na nju?

S veseljem najavljujemo profesoricu Denise Whitelock koja će nam na konferenciji Srce DEI 2024 pokušati dati odgovore na ova i mnoga druga pitanja u svom pozvanom predavanju pod naslovom Artificial Intelligence in Education: Making Students Matter“.

Profesorica Denise Whitelock ravnateljica je Instituta za obrazovne tehnologije na Otvorenom sveučilištu (UK), a članica je i Upravnog odbora i potpredsjednica za istraživanja organizacije EDEN Digital Learning Europe. Ima više od 25 godina iskustva u primjeni umjetne inteligencije u području visokog obrazovanja te u dizajniranju, istraživanju i evaluaciji online i računalnog učenja u visokom obrazovanju (engl. computer-based learning).

Njezin rad dobio je međunarodno priznanje te je predavačica na gostujućim katedrama na Sveučilištu Autonoma u Barceloni i Britanskom sveučilištu u Dubaiju. Profesorica Denise Whitelock ujedno je i urednica časopisa „Open Learning: The Journal of Open, Distance & e-Learning“.

Ovogodišnje izdanje konferencije Srce DEI 2024 održava se od 16. do 18. travnja 2024. godine u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Ulica Radoslava Cimermana 88 (zgrada SEECEL) i Sveučilišnog računskog centra, Josipa Marohnića 5.

Preliminarni program konferencije nalazi se na web stranicama konferencije Srce DEI 2024.

Otvaranje prijava očekujte krajem veljače.